Meikä on päässy taas aika huonosti kirjottelemaan, kun koko ajan ollaan menossa johonkin. Kesäkuussa oon nyt ehtiny käymään kaks kertaa etsintäkokeessa, pari viikkoa sitten kakkosessa ja eilen kolmosessa.

Kakkosen kokeeseen lähdettiin ex tempore, kun Kotiorja bongas kokeen äkkilähdöistä. Kokeessa oli tottisosuus ekana. Me alotettiin paikallaololla. Meikä laidunti siinä aluksi, mutta sitten suoritin loppuun asti liikettä. Hiukan olin kyllä ryöminy iitua päin siinä joutessani. Seuraaminen meni multa ihan ok, mut Kotiorja mokoma pysähtyi molemmilla kerroilla niin nopeasti, että meikä ei ehtiny mukaan. Istuminen meni ok, samoin maahanmeno ja luoksetulo. Seisomisessa huomasin ihanan laitumen ja unohduin heinää syömään ja valahdin ajatuksissani maahan. Noudot menivät muuten ok, mut meikälle tuli joku blackout hyppynoudossa ja tein pienen ympyrän sen kapulan kanssa ja iitu antoi mulle toisen käskyn. Eteenmenoa en edelleenkään pilannut maahanmenolla. Tottiksen pisteet näin ollen 76.

Maastossa ekana oli jälki ja meikä lähti innokkaana ja tarkistellin sit takajälkeä niin pitkälle, että tuomari kutsui takaisin janalle. Mulla oli oikein hyvä vire mielestäni ja painelin vauhdikkaasti. Löysin vain kaksi keppiä ja Kotiorja manas, että oli saanu pelätä, että me eksytään etsintäkokeen kakkosen jäljelle, kun meikä pyöritti sellasella mallilla. Pisteet 28/50.

Sitten otettiin esineet ja meikä toi molemmat hyvin. Tuuli tosi kovasti ja hajut pyöri miten sattuu, mut kyl mä selvisin. Pisteet 30/30. Seuraavaksi oli vuorossa pudotettu esine. Rata oli hiukan haasteellinen korkeine varvikkoineen, mut kyl mää selvisin. Huomasin taas sen tuomarin siinä ja pähkäilin että pitikö se esine viedä sille vai iitulle. Vein iitulle ja sain kehut. Olin siinä matkalla vetäny loppumatkan ennen esinettä radasta sivussa (tuuli painoi hajun) ja siitä rokotettiin myös. Pisteet siis 18/20. Tarkkuudessa kävikin vähän hassusti. Meikä oli ottavinaan sen pikkukaman ja sit tuodessa huomasinkin, että se ei ollukkaan se, vaan kaarnanpala ja pudotin. Kotiorja, joka luuli, että mulla oli esine, sanoi - anna iitulle ja meikä meni äkkiä nostamaan sen oikean pikkukaman. No, se sitten vielä putos multa kerran ja kun annoin sen iitulle, niin se putos siltäkin, aika liukas kolikko! Pisteet 15/20.

Vikana oli vuorossa haku, joka oli meikälle kallioisella radalla helppo nakki. Vedin hienot pistot ja nostin kaksi ukkoa ja aikaa ei mennyt montaa minuuttia! Hiukan olisin kuulemma saanut tulla nopeammin, kun kutsuttiin ja näytöillä ei olis saanu olla niin innokas menemään maalimiehiä moikkaamaan. Pisteet 77/80.

Tulokseksi saatiin siis EK2 koulari ja pisteillä tottis 76 ja maasto 168, yhteensä 244p ja 2-tulos sijoitus 1./2.

 

Eilen oli sitten vuorossa EK3 kokeilu.

Tällä kertaa jälki oli ekana. Kotiorja lähetti mut janalle ja meikä huomas siinä ihanat laitumet... hieman palautetta ja mä aloin hommiin ja nostin jäljen. Nostin sit Kotiorjan iloiseksi yllätykseksi kaikki neljä keppiä! Kotiorja piti meikän normaalia tiukemmassa otteessa, eikä pitäny kepeillä kauheita bileitä, niin kuin yleensä. Pisteet 49/50.

Sitten oli vuorossa haku. Hakuun toi hieman lisäjännitystä se, että luultiin edellisen radalla olleen koirakon eksyneen matkalla autoille jonnekin sinne metsään. Aloitettiin hommat kuitenkin. Meikää kiinnosti siinä kyllä lähinnä vaan heinän syönti ja Kotiorjalla kesti hiukan saada mut hommiin. Nostin etukulmasta ukon, mut en pitäny kiirettä näytölle mentäessä, kun siinä oli sitä ihanaa laidunnettavaa. Sitten tuli aika monta tyhjää, ihmeen monta sadalle metrille. Sit meikä sai jotain hajua vasemmalta ja Kotiorja erehtyi luulemaan, että ukko olis siellä ja paukutti mua sinne tarkastetulle alueelle vielä kolme kertaa. No aika loppu ja ukko olis tietty ollu siellä tarkastamatta jääneessä oikeassa takakulmassa. Pisteet 40/80.

Seuraavaksi oli vuorossa esineet. Meikä nosti kaikki kolme, ekaa oli pakko jäädä mutustamaan, kun se oli niiiiiin ihana jumppatossu. Siitä meni sit pisteitä, kun Kotiorja sanoi siinä, että -Manta! Pisteet 27/30. Sitten oli vuorossa pudotettu ja meikä veti tutun kaavan mukaan, eli pysähdyin esine suussa arpomaan, että viedäänkö tuomarille vai iitulle. Valitsin iitun, pisteet 19/20. Tarkkuudessa esineenä oli hauska ovistoppari, jonka nappasin aika nopeasti, mut pudotin sit kuiteski, kun ajattelin, että ei se voinu olla tää. Kävin iitun luona ja olin sen verran hämilläni, että kusasin ruutuun ja sit päätin nostaa sen esineen. Pisteet 10/20. Arvostelua saataessa meikä muisti, että siellä tienpientareella oli jonkun jättämät ihanat kissanruuat ja karkasin sinne!

Tässä vaiheessa oli siis selvää, että tulosta ei tänään tullut maastopisteiden jäädessä 145 pisteeseen. Yllytyshulluna Kotiorja päätti, että osallistutaan vielä tottikseenkin.

Tottis oli sit aikamoista. Kotiorja otti meikän autosta siinä edellisen parin aikana ja samantien ammuttiin ja mulle tuli pitkästä aikaa se olo, että nyt täällä ammutaan mudeja. Pääsin siitä tunteesta kuitenkin vähän eroon ennen meidän vuoroa. Seuraaminen meni kivasti, hiukan tuo tollo vaan käveli meikää päin, kun just ennen käännöstä katoin muualle. Istuminenkin onnistui. Mut sitten alkoi alamäki (siis Kotiorjan mielestä). Maahanmenossa jäin istumaan (luulin väärin). Seisomissessa en halunnu jäädä yksin sinne (jos mut olis vaikka ammuttu) ja kipitin Kotiorjan perässä hiukan matkaa. Noudossa multa tippui kapula ja hyppynoutoon karkasin. A-esteelle Kotiorja onnistui heittämään kapulan ihan esteen juureen, enkä mää nähny sitä joten söin sit vähän heinää siinä. Eteenmenossa en todellakaan menny maahan, enkä meinannu tulla sieltä kentän laidalta pois, kun siellä oli ihania hajuja, joiden mukana haahusin. Paikallaolo alkoi kivasti, mut sit mut yritettiin ampua, ni mä lähdin. Kokoon saatiin siis 44pistettä.

Sellanen päivä tällä kertaa, mut kivaa oli ja toiset kokeenkävijät (jotka saivat hienoja tuloksia) mukavaa seuraa. Me jäädään nyt kuulemma koetauolle harjoittelemaan hallintaa ja pääsen kuulemma ottamaan ampumisharjoituksia taas uimisen yhteydessä. Tässä oliskin tyylinäytekuva. Uiminen on niin parasta!