Morooo! Hitsi, kun meikä ei oo taaskaan päässy pitkään aikaan näppikselle. No, mut nyt päivitystä. Oltiin viime viikonloppuna Porvoossa etsintäkokeessa (kakkosessa) ja sen jälkeen yökylässä faijan luona.

Koe alkoi jäljellä. Janan vieressä oli ihana polku ja meikä säntäs sille, kun käsky jäljelle tuli. No, eihän se Kotiorjaa miellyttäny ja se huusi munt pois kesken hommien ja lähetti uudelleen. Meikä sitten nappas sille kepin sieltä maasta, että se olis ollu tyytyväinen (ja vähän ehkä siks, kun meikälle tuli turhautuminen), mut ei kelvannu. Vielä siis uusi lähetys ja sieltä se jälki löytyi. Meikä sitten jäljesti aika reippaana ja löysin kolme keppiä. Käytiin vielä katselemassa yhtä jäänyttä keppiä, mutta ei sitä löytynyt. Pisteet jäljeltä 37/50.

Seuraavaksi oli vuorossa esineruutu. Olin ihan fiiliksissä, kun oli raikas pakkaskeli ja juoksentelin ruudussa täysillä menemään. Sitten hokasin, ehkä noin neljän minuutin jälkeen, että täältähän piti etsiä niitä esineitä ja avasin nokan. Ja niinpä löysinkin kännykkäkotelon, jonka vein Iitulle, pudottamatta! Sitten uusi lähetys, mutta kohta jo Iitu huusi munt poijes, kun aika kuulemma loppui. Tuomari sanoi, että olin juossu kahen muun esineen yli huomaamatta... No hitsi, kun mä en tosiaan eka muistanu haistella. Pisteet 13/30.

Tämän jälkeen päästiin, niiiiin siistiin pudotetun esineen noutoon. Meikä veti sen ihan täpöllä ja ennen luovutusta ihan vähän vaan törmäsin Kotiorjaan. Tuomarin mielestä luovutuksen olisi pitänyt olla korrektimpi ja en olis saanu käyttää Kotiorjaa pysäytystolppana. Pisteet 18/20.

Sitten koitti tarkkuusetsintä. Meikällä oli hiukan vauhti päällä ja Kotiorja yritti rauhotella. Aika vaikeeta oli siinä mielentilassa keskittyä nuuskuttelemaan ja yritinkin muutaman kerran lähteä etsimään vähän kauempaa. Sitten meikällä loppu kärsivällisyys ja revin yhden kulmamerkin irti, jätin sen kuitenkin ruutuun, kun kyllähän mä tiesin, että sitä ei tarkotettu. Nuuskutin sitten vielä vähän, mut aika loppui kesken. Tuomari näytti esineen ja Iitu sanoi, että kyl Mantan olis pitäny noin iso pikkuesine nostaa. Pisteet 0/20.

Viimeisenä oli haku ja Kotiorja uhosi ennen rataa, että nyt mennään kouluttamaan puupää mudia, kun mahista tulokseen ei enää ollu. No, meikä sitten oikas etukulmat niin vähän, ettei Kotiorja viitsiny puuttua ;) Hoidin hommat muutenkin kotiin. Työskentely oli erinomaista ja meikä oli ohjattavissa hyvin. Ilmaisut olivat erittäin hyvät, pisteet lähtivät siitä, kun kävin moikkaamassa maalimiehet liian aikaisin ilmaisun jälkeen. Kotiorjan moka, kun se ei mua kieltänykkään menemästä. Sitä mää vaan yritin sitten keskilinjalla tähytä, että missä se kolmas ukko on. Kun siis kyllä niitä kuuluu kolme olla! Ei tullut edes palkaa, joten napsin radalta poistuessa keppejä suuhuni. Pisteet 77/80.

Tottikseen ei menty, kun mahdollisuutta tulokseen ei ollut, maastopisteiden ollessa 145/200. Meikän faija Sulo sai samasta kokeesta toisen ykköstuloksen etsinnän 3-luokassa. Faija on kyllä paras!

Kokeen jälkeen käytiin moikkaamassa jotain faijan ja Murun treenikaveria, joka halus nähdä mudeja. Liinu sai siinä ottaa ilmaisutreeniä ja se olikin ihan innoissaan, kun oli joutunu koko päivän tylsistymään autossa. Sitten käytiin hakemassa vanha kubbe Hiski Virpin luota. Virpi on oikea koirien ystävä. Me saatiin Liinun kanssa luut ja saatiin nuolla ihana uunipelti, jossa oli lohen rasvaa. Sen jälkeen otettiin pienet iltaulkoilut koirapuistossa ja sitten Terhi-mummon luo. Ilta meni siinä nukkuessa, ihmisten höpistessä aamuyöhön saakka. Faija yritti öristä jotain vastalauseita siitä, et me oltiin niillä, mut ei kukaan kuunnellu sitä.

Aamulla levitettiin Liinun kanssa kaikki Murun kymmenet lelut pitkin lattioita. Sitten mun oli ihan pakko vetää faijaa turpaan, eikä vähiten sen vuoksi, että Virpi oli epäillyt mun gansta ominaisuuksia. Kävi siis niin, että Liinu haukahti ikkunaan ja Sulo haukahti sit myös. No, meikä luuli, että faija haukahti koska olis halunnu ottaa multa lelun, jonka olin löytäny ja mä hyökkäsin faijan kimppuun. Faija vastas täysillä ja meillä oli täys kahina päällä. Kotiorjakin siinä jotain kilju, mut en mää kuullu, kun pääsin just päällimmäiseks ja faija joutu nöyrtymään. Faijalla meni siinä sitten herne sieraimeen ja se häipyi paikalta loukkaantuneen näköisenä. Siitäs sai!

Päivällä käytiin reenaamassa tottista. Meikää rääkättiin oikeen kunnolla, kun yrittivät rautalangasta vääntää, että ihana eteenmeno liike täytyy pilata maahanmenolla, mii nou ändörstänt. Liinu sai ottaa vielä ilmaisut ja myös hiukan tottista. Pääsi se vielä leikkimäänkin Murun kanssa, kun eivät olleet kuulemma saaneet leikkiä vapautuneesti meikän ja faijan vahtiessa.