Käytiin sitten vielä yksi hakukoe marraskuun puolessavälissä. Koe oli Turussa. Ensimmäisenä oli hakuosuus. Hakurata oli vaativa, eli meikälle Kotiorjan mielestä sopiva, sää oli viileähkö noin +-0 astetta ja tuulta ei ollut sitten yhtään. Oikea puoli radasta oli vaihtelevaa kivikkoista kalliota ja vasenpuoli hiukan kallioo ja sammaleista metsää. Meikä teki aika hyviä pistoja, välillä Kotiorja lähetti huonosti ja välillä meikä vähän oikoi. No, jouduin sitten menemään ne pistot uudelleen, kun Kotiorja viilas pilkkua. Eka ukko oli oikealla etukulmassa, laatikossa. Meikä toi rullaa vauhdilla, mut sit haistoin hyvän pissan ja merkkasin siihen päälle "Meitsin rata ja ukot", rullakin siinä tippui, mut menin sit vihdoin Kotiorjan luo, joka odotti korvat punasena meikää. Vein näytölle vauhdilla. Seuraava ukko oli noin 200 metrissä oikealla puolella korkean kallion päällä tai oikeestaan sisällä, bunkkerissa. Ennen viimestä ukkoo ehdin käydä uimassakin :) ihanan virkistävää! Sitten Kotiorja prässäs meikää oikeaan takakulmaan sikamonta kertaa, vaik mä olin sen jo tarkistanu ja otin sit rullan ja kysyin et "oleks vähän pölö? ei tääl oo ketään!" Kotiorja mokas, kun ei se tienny näistä valeilmaisusäännöistä ja kytki mut. No enhän mä tietty mihinkään lähteny, kun ei siellä ollu ketään. Kotiorja laitto mut sitten vasemmalle ja sieltä nousi heti ukko. Pisteitä meni tuohon valehässäkkään, ekaan ilmasuun ja meikän uimisesta ja merkkaamisesta. Pisteet 154./170.

Seuraavaksi oli esineruutu. Meikä nosti kaikki kolme esinettä (ainoona kolmosen koirana), mut en viitsiny viedä niitä Kotiorjalle kovin vauhdilla, kun tiesin että palkkaa ei tuu. Pisteet 23./30.

Sitten olikin tottis. Seuraaminen, istuminen ja maahanmeno olivat ok. Seisomisessa hiukan taas hiippailin, tasamaanouto ok, hypyssä kolautin esteeseen, ponnistus ei ihan menny nappiin, enkä sit viitsiny istua luovuttaessa siihen märkään maahan (olisitteko ite istunu?). A-esteelle varastin ja ampasinki ihan täysillä, mut se oli inhan liukas, ni en sit tullu sen kautta takas. Eteenmenossa menin maahan, niin kuin kuulemma kuuluu, mut sit innostuin, kun Kotiorja olis tulossa ja pomppasin istumaan. Paikallaoloon ei huvittanu tällä kertaa jäädä, kun kylmähän siellä olis tullu, märässä maassa. Pisteet 68./100, eli ei tulosta näistä karkeloista.

Syksyyn on kuulunu kokeen jälkeen (ja oikeestaan ennen sitäkin) treenitaukoa tottiksesta ja parin viikon talkkarikeikka Liedossa. Oltiin talkkarina hoitamassa briardi Dassua, hevosia ja kissoja. Dassu ymmärsi hyvin pian, että kuka määrää. Kissojen ja hevosten hoitoon meikä ei osallistunu. Kissoja olisin mielelläni ajanu, mut tilaisuutta ei tullu. Liinu osallistui joka päivä hevosten ja tallin hoitamiseen ja kuulemma kohtasi kissatkin ihan nätisti, outoo, joku on menny koulutuksessa pieleen.

Viime viikonloppuna käytiin mummin luona. Mummin koirakakara Aatu on sitten hiukan rasittava tapaus. Joka päivä ja pahimpina päivinä useammin sille piti kertoa, että kuka määrää. On siinä mulla vielä työsarkaa. Liinun kanssa ne leikkivät lapsellisia leikkejään monta tuntia jokapäivä. Siellä kävi vieraana myös laikan pentu Outa. Outa tajus hetkessä, että meikä on ainoa oikea kuningatar ja paineli Sampsan jalkoihin. Fiksu pentu, meikän ei tarvinnu, kuin kävellä sen ohi (ja vähän vilauttaa kulmuria). Liinu opetti Outalle, että miten leikitään koiraa, kun Outa ei meinannu tajuu leikkiä.

Ja yks outo juttu vielä; Kauhulan perheessä on jänis sisällä! Miettikää! Mä en saa hyökkiä sen häkkiä päin, en tajuu ollenkaan.

Mut nyt on tullu lunta ja pakkasta, eli kohta tulee joulu! Oon jo pari kertaa varmuudeks varastanu joulupaperit pöydältä, mut ei niissä oo ollu vielä sisältöö, pelkkä rulla vaan.